Welke opties heb je als het gaat om badkamerwanden?

De badkamer is een van de weinige plekken in je woning die bijna volledig voor jezelf is ingericht. Waar je overige woonvertrekken waarschijnlijk met regelmaat bezocht worden door mensen die niet in jouw huis wonen, is dit met de badkamer niet het geval. De badkamer is dan ook bij uitstek een woonvertrek waarin jij je zo comfortabel mogelijk moet voelen. De mate van comfortabiliteit die jij in je badkamer kunt ervaren wordt bepaald door verschillende factoren. Een van de meest bepalende factoren die bijdragen aan jouw badkamer beleving is de wand van de badkamer. De badkamerwand is een omringende factor voor alle overige meubels en spullen die in je badkamer staan. Je kunt wel nog zulke mooie en luxe badkamermeubels hebben, maar een lelijke badkamerwand zal ervoor zorgen dat deze prachtige meubels niet zo in het oog springen als je waarschijnlijk gewild had.

Opties badkamerwanden

Als je op zoek bent naar een manier om je badkamerwand op te fleuren heb je over het algemeen drie opties: schilderen, badkamertegels en badkamer wandplaten. Schilderen is van deze drie veruit de goedkoopste optie en geeft je ontzettend veel opties, ook als je van variatie houdt. Een muur kun je zo opnieuw schilderen, een muur van tegels of platen vervang je niet zomaar! Het nadeel van een geverfde badkamer muur is dat deze vaak wel meer onderhoud vereist. De badkamertegels en wandplaten lijken vaak behoorlijk op elkaar, ze vereisen beiden weinig onderhoud en zijn wat duurder in aanschaf. Over het algemeen zijn badkamer wandplaten groter dan badkamertegels, het is dan ook een kwestie van persoonlijke preferentie welke je mooier vindt en welke beter in het geheel van jouw badkamer zullen passen. Het grootste nadeel van badkamertegels en opzichte van badkamer wandplaten is dat er bij het leggen hiervan veel meer werk komt kijken. De plaatsing van badkamertegels is vaak een dure aangelegenheid omdat hier meer vakwerk bij komt kijken. De kosten van het aanleggen van een badkamer muur van badkamer wandplaten zijn lager omdat je deze vaak zelf kunt plaatsen.

Tips badkamerwanden

Omdat je badkamerwand zo van invloed is op de algehele uitstraling van je badkamer is het belangrijk om goed na te denken over je beslissing wat betreft soort en kleur badkamerwand. In veel gevallen is het een stukje woning waar je enkele jaren tegenaan moet kijken, je wilt hier dus met een tevreden gevoel naar kunnen kijken. Het is daarnaast een leuk detail om je wand een beetje te laten matchen met je meubels, handdoeken en je vloertegels badkamer. Door de verschillende attributen in je badkamer op elkaar af te stemmen krijgt je badkamer een algeheel kloppende uitstraling. Dit geeft ook jou rust in je hoofd tijdens je bezoek aan de badkamer. Als je iedere keer dat je jezelf in je badkamer begeeft zult storen aan de vloekende of niet bij elkaar passende kleuren zal je het bezoek ook niet als rustgevend ervaren. De badkamer is een plek in je woning waar je regelmatig alleen komt en je kunt hier dan ook heerlijk tot rust komen in bijvoorbeeld een warm bad. Gun jezelf deze rust dan ook zeker door de badkamer zo mooi en rustgevend mogelijk in te richten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.