Welke pyjama is het meest geschikt voor de winter?

Nu de zomer weer voorbij is, en de koude nachten er weer aankomen wordt het tijd om weer de pyjama uit de kast te halen. Niemand wil toch koud de nacht doorbrengen? Je hebt pyjama’s in verschillende soorten stoffen, maar welke is nou het meest geschikt voor de winter? Lees het in dit artikel.

Pyjama van badstof

Ja zeker, er bestaan pyjama’s van badstof. Deze bestaan voornamelijk uit katoen (80%) en een deel uit polyester (20%). De badstoffen pyjama is een heerlijke stof om in te slapen, lekker warm en perfect voor de winter. Niet alleen zijn deze geschikt voor vrouwen, ook voor mannen zijn ze ideaal. Als jij van warm en elastisch houdt, is het mogelijk dat deze pyjama goed bij jou past.

Pyjama van dik katoen

Deze pyjamasoort is zeer geschikt voor mensen die liever niet te veel geld uit willen geven aan een pyjama. Het is een wat goedkopere soort pyjama, maar daarentegen niet minder lekker. Ze zijn minder warm dan de badstoffen pyjama. Wanneer jij veel zweet ‘s nachts neemt de katoenen pyjama dit goed op. De afwegingen liggen dus bij hoeveel je uit wilt geven aan een pyjama en of jij een gemiddeld warme pyjama wil.

Pyjama van velours

Een velours pyjama heeft weinig verschil met de badstoffen pyjama. De warmte komt overeen met de badstoffen pyjama. Alleen is de velours pyjama een stukje zachter, dit komt doordat het een geschoren badstof is. Dit maakt het ook een stukje duurder!

Pyjama van satijn

Een satijnen pyjama kenmerkt zich door de chique uitstraling. Het is een gladde stof. Dus wil jij een nette pyjama die heel zacht is? Dan is deze mogelijk wat voor jou. De satijnen pyjama is enorm warm en heeft een gladde stof. De gladde stof is ideaal voor de wat oudere onder ons, omdat ze hierdoor gemakkelijker uit bed kunnen.

Pyjama van flanel

Heb jij veel last van allergische reacties? Dan is de flanellen pyjama juist iets voor jou. De kans dat je hierbij een allergische reactie krijgt is vrij klein, dit komt doordat de stof gemaakt is zonder synthetische materialen. Wanneer je veel draait en beweegt in je slaap kan het zijn dat het niet lekker mee beweegt. Het is wel een enorm warme pyjama doordat het gemaakt is van dik katoen, alleen minder warm dan badstof of velours.

Huispak voor dames

Een van mijn favoriete, een huispak heerlijk om in de woonkamer in te chillen of zelfs in te slapen. Je hebt ze in verschillende variaties, namelijk in twee delen of in een onesie variant.

Nu kun jij heerlijk genieten van de perfect winterpyjama.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.