Zetwerk is een stuk belangrijker dan u denkt

Wanneer u een nieuw dak laat plaatsen komt hier veel bij kijken. Behalve de keuze voor de dakbedekking moet u ook nadenken over de afwerking van uw dak. U wilt natuurlijk dat alles er geweldig uit komt te zien. Zetwerk lijkt misschien een klein onderdeel van het hele project, maar het is een stuk belangrijker dan u denkt. Zetwerk maakt uw woning of pand af en kan de uitstraling hiervan maken of breken. Zetwerk op maat bied een flexibele oplossing voor vele maatwerk wensen. Met een ruime keuze in materialen en overige aspecten zal uw dak er geheel naar wens uit komen te zien.

Wat houdt zetwerk op maat in?

Zetwerk is een gevormd profiel dat gemaakt is uit plaatmateriaal. Dit plaatmateriaal kan doormiddel van een kantbank, bankschroef of zetbank in de gewenste vorm worden gebogen. Dit zorgt ervoor dat de platen exact op uw dak passen. Zetwerk is de finishing touch van uw project. Het is namelijk de afwerking die u plaatst op bijvoorbeeld een hoek of rand. Met zetwerk kunt u de afmeting, vorm, dikte, kleur en het materiaal zelf bepalen. U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen Aluminium op maat, zink op maat, lood of zetwerk plastisol. Doordat u zelf controle heeft over deze factoren komt uw dak er helemaal naar wens uit te zien.

Toepassing van zinken zetwerk.

De afgelopen jaren is het gebruik van zink gestegen in de dak-industrie. Dit komt omdat zink veel toepassingsmogelijkheden heeft en eenvoudig te bewerken is. U kunt bijvoorbeeld een dakgoot, afdekkap of dakrand van zink laten plaatsen. Of heeft u al eens gedacht aan een zinken gevelbekleding? Zink geeft verschillende stijlen weer, zoals trendy, discreet of elegant. Hierdoor is er meestal voor ieders wensen iets beschikbaar. Zink staat vooral bekend om zijn duurzaamheid, onderhoudsvriendelijkheid en lange levensduur. Zo kan de levensverwachting van bijvoorbeeld een dakgoot van zink oplopen tot 50 jaar.

Verschil tussen zink op maat en aluminium op maat.

Deze twee materialen kennen veel dezelfde eigenschappen. Zo zijn het beide licht gewicht materialen die een lange levensduur hebben. Echter zit er een groot, belangrijk verschil tussen zink en aluminium. Als u kiest voor zink verhoogt de kans op corrosie wanneer u deze combineert met andere materialen. Aluminium zetwerk op maat kan wel worden gecombineerd met andere materialen omdat dit geheel corrosie bestendig is. Corrosie is een aantasting aan het materiaal door zijn omgeving. Dit kan veiligheidsrisico’s en hoge kosten met zich meebrengen.

Laat u adviseren door een expert.

Heeft u geen idee waar u moet beginnen? Of welk materiaal het meest geschikt is voor uw pand of woning? Laat u dan adviseren door een expert. Ga langs bij een dakgoothandel bij u in de buurt. Hier kan een expert met u meekijken naar uw wensen en uw pand of woning en u voorzien van een passend advies. Ook kunnen alle overige vragen die u nog heeft worden gesteld en beantwoord, zodat u met voldoende informatie aan de slag kan aan uw dak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.