Zonnepanelen in Oudehaske: de voordelen

Woon je in Oudehaske en wil je daarom graag zonnepanelen in Oudehaske aanschaffen? Dan is het natuurlijk belangrijk om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor zonnepanelen in Oudehaske en natuurlijk niet vergeten de voordelen van het aanschaffen van zonnepanelen. Om jou op weg te helpen geven wij in deze blog je meerdere voordelen dat zonnepanelen bieden. Of je nu kiest voor zonnepanelen in Oudehaske of elders in het land, de voordelen van zonnepanelen blijven natuurlijk hetzelfde. 

Ook kun je kiezen voor zonnepanelen kopen als particulier, maar natuurlijk ook zien als een zakelijke en duurzame investering voor een onderneming. Lees er hieronder meer over. 

Voordelen van zonnepanelen

Het hebben van zonnepanelen kent meerdere voordelen. Ten eerste natuurlijk dat je bespaart op energiekosten. Met tien zonnepanelen op het dak bespaar je al snel 600 euro per jaar op de energiekosten. Met die 600 euro zou u dus ook iets anders leuks voor kunnen doen. Ook wek je met zonnepanelen meer stroom op dan je verbruikt. Je zou dan kunnen terug leveren aan je energieleverancier. De vergoeding daarvan verschilt echter wel per leverancier. 

Naast het financiële voordeel hebben zonnepanelen natuurlijk ook als voordeel dat ze milieuvriendelijk zijn. Wanneer je zonnepanelen als particulier aanschaft voor op het dak wek je groene stroom op. Dit alles op je eigen dak, dus erg duurzaam. Daarnaast verlagen zonnepanelen ook de CO2-uitstoot van je huidige huishouden. Een ander heel fijn voordeel is dat zonnepanelen geen lawaai maken! Gelukkig! Dus je merkt niet dat ze op je dak zitten. 

Nu je de financiële voordelen en de voordelen van het milieu weet bieden zonnepanelen ook nog voordelen voor je huidige woning. Zo dragen zonnepanelen bijvoorbeeld bij aan een beter energielabel voor je woning. Sinds 1 januari 2015 is het bij iedereen verplicht om een energielabel te hebben en bij zonnepanelen is dat label hoger. Ook voegen zonnepanelen waarde toe aan de woning. Geldt ook voor een goede isolatie en een zuinige cv-ketel. 

Het hebben van zonnepanelen kent dus veel voordelen.

BTW terugvragen zonnepanelen particulier 

Ook als je zonnepanelen niet zakelijk aanschaft kun je ook als particulier de 21% BTW van de aanschafprijs terugvragen. Dit kan bij de Belastingdienst. Het is namelijk zo dat als je zonnepanelen aanschaft als particulier zijne eigenlijk een mini- energiebedrijf bent. Daarmee dus ook ondernemer. Je kunt daardoor de BTW die je voor de zonnepanelen hebt betaald terugvragen. Het is daarbij alleen wel belangrijk om te letten op een aantal punten: 

– Doe btw-aangifte binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar waarin je de panelen hebt gekocht

– Zorg dat factuur van de zonnepanelen én de energierekening op dezelfde naam staan. Staat de factuur op jouw naam en de energierekening op naam van je partner? Dan kan je de btw niet terugvragen.

Dat zijn dus 2 punten die erg belangrijk zijn om op te letten, wanneer je BTW wilt terugvragen. Het aanschaffen van zonnepanelen als particulier kent dus niet alleen voordelen wanneer deze zakelijk worden aangeschaft. Ook als particulier kun je profiteren van de voordelen van zonnepanelen, maar ook van de BTW teruggave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.